Xavi dostal od UEFA 100.000 eur pre Červený kríž

08.03.2012 Celý región

Nyon 8. marca (TASR) - Španielsky futbalista Xavi Hernández pred odvetným osemfinálovým zápasom Ligy majstrov medzi jeho FC Barcelona a Bayerom Leverkusen odovzdal šek na 100.000 eur do rúk predstaviteľom Medzinárodného výboru Červeného kríža. Sumu dostal od Európskej futbalovej únie (UEFA) ako víťaz hlasovania návštevníkov stránky uefa.com. Xavi získal takmer 100.000 hlasov na post kapitána Tímu roka 2011.

Už po piaty raz peniaze od kapitána tímu roka putovali na podporu dlhoročných partnerov UEFA - Červenému krížu. Dar mieni organizácia využiť na zdravotnú rehabilitáciu pre obete nášľapných mín v Afganistane. "Pre mňa je cťou byť členom najlepšieho tímu a tiež byť jeho kapitánom. Tiež je to česť zastupovať európsky a svetový futbal, ktorý pomáha ľuďom, ktorí sú zraniteľnejší a ktorí to potrebujú, takže som na to hrdý. Pomáhať je veľmi dôležité - patríme medzi privilegovaných ľudí v spoločnosti.

Ďalších 262.027 hlasov získal 32-ročný Xavi vo voľbe stredopoliarov najlepšieho tímu roka. Dovedna bolo odovzdaných vyše 4,5 milióna hlasov.

Tím roka 2011 podľa ankety uefa.com: Iker Casillas (Real Madrid), Daniel Alves (FC Barcelona), Gerard Piqué (FC Barcelona), Thiago Silva (AC Milan), Marcelo (Real Madrid CF) - Arjen Robben (FC Bayern Mníchov), Xavi Hernández (FC Barcelona), Andrés Iniesta (FC Barcelona), Gareth Bale (Tottenham Hotspur) - Lionel Messi (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Tréner: Josep Guardiola (FC Barcelona)
 

Vyberte región